A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Верхньорожанківський заклад
загальної середньої освіти І-ІІ ступенів
Славської селищної ради Стрийського району Львівської області

"Вони боролися тоді, щоб ми перемогли тепер"

Дата: 29.01.2024 18:07
Кількість переглядів: 174

Славний цвіт наш молоденький

Бився до загину

Щоб відстояти свободу,

неньку Україну.

29 січня в Україні відзначається річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. Здавалося б, минуло так багато років з того часу, а тема боротьби за свою незалежність і досі гостра й актуальна для нас. 

Не дають можливості забути про відчайдушний подвиг молодих українців під Крутами і здобувачі освіти Верхньорожанківського ЗЗСО І-ІІ ступенів. З метою вшанування пам’яті молодих захисників Української Народної Республіки, які власною кров’ю вписали героїчну сторінку в історію українського визвольного руху, 29 січня у закладі освіти «Кольрова мрія» були проведені такі заходи:

-Перегляд відеоролика «Памʼятаємо подвиг Героїв Крут!»,виготовлення саморобки «Памʼятай про Крути! Вони боролися тоді, щоб ми перемогли тепер» ( Кл. керівник Плечій -Дронишинець І. М. -1 клас);

-Перегляд презентації «Крути… А соколи юні тихо у вічність ішли», та документального фільму про події того часу, під назвою «Памʼятай про Крути» (Пед. організатор Маркович В,В., кл. керівник Дулиш С. А. -7 кл); Гра-реконструкція "Героїчні Крути"(Кл. керівник Стасів О.В.-9 клас) Пам'ять полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання. День подвигу Героїв Крут - це день національної ідеї, ідеї єдностіі сили Української Держави! Бій під Крутами - це ідейна перемога українців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень