A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Верхньорожанківський заклад
загальної середньої освіти І-ІІ ступенів
Славської селищної ради Стрийського району Львівської області

Всесвітній день спонтанного прояву доброти

Дата: 03.03.2023 09:44
Кількість переглядів: 17

Всесвітній день спонтанного прояву доброти, який відзначається 17 лютого — щире, чисте та світле свято.

Доброта — це якість, яка повинна бути притаманна кожній людині. Тому виявляти добрі наміри у всіх своїх діях повинен кожен. А День спонтанного прояву доброти – це чудова нагода, ще раз згадати про істинні цінності нашого життя і про те, що доброта здатна зцілити від душевних проблем.

У наш досить неспокійний час мало хто спроможний на гідний вчинок. У стані втоми і роздратування від буденних проблем, ми все частіше байдуже проходимо повз чужі проблеми, допоки вони не торкнуться особисто нас. І тоді ми шукаємо підтримку у людей, для яких «безкорислива допомога», «милосердя» та «чуйність» - це важливі складові життя. Адже, піклуючись про інших, ми зокрема піклуємося й про себе. Дослідження підтверджують, що добрі справи і допомога іншим мають безліч переваг для психічного та фізичного здоров'я: впливають на центри задоволення у мозку; підвищують рівень серотоніну та дофаміну; зменшують тривожність і стрес; сприяють залишатися соціально активними, допомагають долати самотність.

День спонтанного прояву доброти дає змогу зрозуміти, наскільки наші елементарні дії, вчинки важливі для інших людей: дякувати, посміхатись, подавати руку, говорити приємні слова, просити вибачення і таким чином зробити звичайний день – ДНЕМ ЛАНЦЮГОВОГО ПРОЯВУ ДОБРОТИ.

З метою формувати уявлення дітей про моральні якості людини, сприяти їхнім проявам у повсякденному житті, закладати основи духовності. Стимулювати пізнавальну активність, мислення, збагачувати словник. Виховувати потребу в регулюванні своєї поведінки за свідомо засвоєними морально-етичними нормами; доброзичливі, дружні стосунки. Викликати позитивні емоції, вчити взаємодіяти один з одним, знімати нервову напругу, говорити одне одному приємні слова – компліменти,  у Верхньорожанківському ЗЗСО І – ІІ ст . було проведено розвивальне заняття «Вчимося доброти у сонечка» (дошкільна група).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень